Η επιλογή του φυσιοθεραπευτή

Η επιλογή του φυσιοθεραπευτή που θα διαχειριστεί την αποκατάστασή σας μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση για πολλούς. Όπως και σε πολλά άλλα επαγγέλματα στον τομέα της υγείας, η φυσιοθεραπεία έχει διαφορετικούς τομείς ειδίκευσης και επομένως διέπεται από αυστηρά πρότυπα υπηρεσιών. Έτσι, για να βρείτε τον φυσιοθεραπευτή που σας ταιριάζει απαιτείται από εσάς να κάνετε μικρή προεργασία. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν στο επιλέξετε τον κατάλληλο φυσικοθεραπευτή για εσάς.

Ελέγξτε τα προσόντα τους

Όπως και με κάθε άλλο επαγγελματία υγείας, είναι σημαντικό ο φυσιοθεραπευτής σας να είναι καλά καταρτισμένος και πλήρως διαπιστευμένος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα προσόντα του φυσιοθεραπευτή σας πριν ξεκινήσετε την θεραπεία σας.

Κατανοήστε τον τομέα της εμπειρίας του

Η φυσιοθεραπεία καλύπτει μια μεγάλη περιοχή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το είδος της φυσιοθεραπείας που αντιμετωπίζει ο φυσικοθεραπευτής σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με την πλάτη σας, προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιον που ειδικεύεται στις μυοσκελετικές παθήσεις.

Τοποθεσία

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό πρόβλημα, αλλά εάν υποφέρετε από ένα χρόνιο πρόβλημα ή ένα ζήτημα που απαιτεί μακροχρόνια θεραπεία, δεν θα σας εξυπηρετεί να κάνετε μακρινές αποστάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εξετάστε τις μεθόδους θεραπείας

Την κατάλληλη θεραπεία για την πάθησή σας θα την προτείνει ο φυσιοθεραπευτής σας με βάση τα συμπτώματά σας. Ωστόσο, συνιστάται να είστε ενήμεροι για τα διάφορα είδη θεραπειών που είναι διαθέσιμα από τον θεραπευτή σας. Εκτός από τις παραδοσιακές φυσικοθεραπευτικές τεχνικές όπως το μασάζ και την κίνηση, άλλες τεχνικές περιλαμβάνουν ρεφλεξολογία, βελονισμό, υδροθεραπεία κλπ. Ρωτήστε εκ των προτέρων το είδος των μεθόδων θεραπείας που είναι διαθέσιμες και τι συνιστάται για την κατάστασή σας.

Πηγή άρθρου: https://medium.com

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Ταχούλας Ιωάννης είναι εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Η φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται μόνο από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό με σπουδές στην επιστήμη της φυσικοθεραπείας.

Κλείστε σήμερα κιόλας το ραντεβού σας τηλεφωνώντας μας στο
241 028 2629. Μπορείτε επίσης να κλείσετε το ραντεβού σας online εδώ Το κέντρο μας είναι συμβεβλημένο με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Κέντρο Φυσικοθεραπείας Ταχούλας Ιωάννης

Ηπείρου 88, 41223, Λάρισα

info@physio-tachoulas.gr

Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο φυσιοθεραπευτή

Skip to content